Schackbarometern 2018-2019

Kontakta oss


Tack alla sponsorer!
Du hittar dem Här. Genom att klicka på önskad ruta länkas du direkt till sponsorns egen hemsida.

Plusgiro: 44 93 17-7Schackbarometern deltävling 5 resultat "här".

Barometern i Växjö drog till sig lika många tjejer som killar, man kan läsa mer om det "här".


Bra tryck i Barometern

Hela sju Eksjöspelare deltog i ungdomstävlingen Barometerns 4:e deltävling. Den spelades i Vaggeryd och samlade 23 deltagare.


Våra äldsta spelare Vigor och Hugo började med 2 av 2 men stötte på motstånd i tredje ronden. Hugo höll sig väl framme i fortsättningen och slutade tvåa. Vigor insjuknade i feber men tog ändå femteplatsen.


Av de båda Anebybornas insatser måste Caleriks parti mot Hugo nämnas. Calerik ledde med en springare som han generöst gav bort och försökte sedan i ivern att utnyttja sina torn flytta ett av dem hela fyra gånger trots att det var bundet framför kungen. Då ingrep domaren och gav Hugo ett väl-behövligt tidstillägg och hans rutin fällde sedan utslaget.


Mosawer gick i ett parti ut med bönderna på bägge flyglarna och hade sedan inget skydd för kungen när den skulle rockera. Efter att ha lyssnat på coachens råd spelade han sundare och mer framgångsrikt.


Maria lyfte sig i håret i ett parti där hon låg under med en pjäs. Hon insåg att det krävdes skärpning och spelade bättre och bättre och vann partiet efter ett väl genomfört angrepp. Tyvärr avslutade hon i sista ronden med att i total-vunnen ställning (dam och springare mot ensam kung) utföra sin signatur-manöver genom att sätta patt. Detta får dock sättas på trötthetens konto.


Abudy och Robin kan mer än de vill visa i denna tävling. Med 15 minuter på klockan plus fem sekunders tillägg behöver man inte spela blixt!


Intrycket är dock entydigt: Spelstyrkan har höjts hos samtliga Eksjöspelare så vi hoppas på fler fina vinster i nästa omgång i Växjö!


Bertram